Astăzi se împlinesc exact două luni din momentul în care grupul de mercenari Wagner, condus de Evgheni Prigojin, organiza o rebeliune armată împotriva autorităților de la Moscova. Atacul a fost însă întrerupt brusc, după ce șeful Wagner ar fi fost convins de liderul belarus, Alexandr Lukașenko, să renunțe la intenția lui.
În 23 iunie, întreaga lume a înmărmurit, după ce Evgheni Prigojin le-a ordonat celor peste 10 mii de soldați ai săi să întoarcă armele împotriva Ministerului Apărării de la Moscova, după un presupus atac al artileriei ruse asupra taberei în care se aflau aceștia.
Deși părea incredibil că așa ceva se întâmpla, în doar câteva ore, armata lui Prigojin a intrat în orașul Rostov pe Don și a ocupat, fără niciun foc de armă, comandamentul militar, care dirija acțiunile trupelor ruse aflate pe frontul ucrainean.
După ce au ocupat centrul de comandă, aeroportul și clădirile administrative, trupele de mercenari au luat calea către Moscova. În timp ce se deplasau, soldații lui Prigojin au doborât un avion și trei elicoptere rusești, trimise să oprească ofensiva. Nimeni dintre militarii subordonați puterii oficiale a Rusiei nu a intrat în confruntare directă cu trupele Wagner, majoritatea dintre ei depunând armele sau alăturându-se armatei lui Prigojin.
După aproximativ 8 ore, coloana de tancuri și blindate a ajuns la aproximativ 150 de kilometri de Moscova, timp în care trupele Rosgvardia au fost dislocate în număr mare să apere capitala. Când părea că nimic nu poate preveni confruntarea, Prigojin s-a răzgândit brusc să mai ia cu asalt Moscova. Ulterior, opinia publică a fost informată că acesta a fost convins de Lukașeno să renunțe, care i-ar fi dat garanții de securitate și s-a oferit să găzduiască în Belarus trupele Wagner.
După aceea, Prigojin a dispărut din spațiul public, iar trupele Wagner au fost desființate. Mai mulți analiști se arătau convinși că Putin nu-l va ierta pentru fapta sa și că, mai devreme sau mai târziu, acesta va fi lichidat.