Curtea Supremă de Justiție a anulat ordinul lui Alexandru Stoianoglo, prin care fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a fost înlăturat de la conducerea instituției, în decembrie 2019. Inițial, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Morari, decizie menținută ulterior și de Curtea de Apel. CSJ însă a casat însă deciziile celor două instanțe și i-a dat câștig de cauză lui Morari.
Totuși, fostul șef de la Anticorupție continuă să fie cercetat într-un dosar penal, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale. Partea vătămată în acest dosar este Veaceslav Platon, care pretinde o despăgubire de 300 de milioane de dolari.
Contactat telefonic de Realitatea.md, fostul șef al PA spune că a văzut decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) și că va continua să lupte cu cei care l-au forțat să plece. „Lupta continuă, iar eu o să-mi demonstrez nevinovăția și da o să încerc să mă întorc în funcția de procuror. Nu am scopul de a mă întoarce anume în funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție, pentru început vreau să revin în sistem. Am văzut decizia CSJ, însă acest fapt este deja consumat încă din 2020. Ordinul a fost anulat, însă el nu mai poate fi executat. Decizia CSJ demonstrează că Alexandr Stoiangolo a admis abuz”, a menționat Morari.
Viorel Morari a fost retrogradat în 2019, în timp ce s-a dispus efectuarea unui control la Procuratura Anticorupție, șeful suspendat al instituției fiind numit atunci șef al unei secții din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat din funcție.
Rugată să comenteze anularea deciziei procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, din decembrie 2019, actuala șefă a Porcuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a spus doar că „nu va comenta”.