VIDEO | Una caldă, alta rece. Maia Sandu, despre dosarele lui Spânu: „Instituțiile să-și facă treaba în mod transparent”

Maia Sandu îl apără și, în același timp, îl contrazice pe fostul premier Andrei Spânu, în prezent, secretar general al Președinției. Deși admite că acuzațiile proferate de Spânu la adresa instituțiilor de drept, care îl anchetează pentru îmbogățire ilicită, ar fi întemeiate, șefa statului consideră că unii din cei vizați se află „la locul lor”.

În cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la PRO TV, Maia Sandu a fost solicitată să comenteze afirmațiile făcute de Spânu, care susține că ar fi hărțuit și intimidat de către oameni din interiorul „sistemului corupt”.  

„Domnul Spânu a venit cu o anumită reacție la acuzațiile care i s-au tot adus în spațiul public. El a zis că vrea transparență totală pe tot ce se investighează și cred că asta este corect. Noi asta vrem în raport cu toate cazurile, indiferent la cine se referă. Să fie procesul corect, să fie transparent și atunci se clarifică lucrurile. Instituțiile să-și facă treaba, fără ca să încerce să facă jocuri politice și fără ca să distribuie falsuri și dezinformări, așa cum vedem că fac clanurile corupte”, a spus Maia Sandu.

Întrebată însă ce părere are despre pretinsa implicare în acest scandal a fostului director SIS, Alexandru Esaulenco, numit între timp ambasador în Azerbaijan, președinta nu a avut ce să-i reproșeze.

„Avem un nou director la Serviciul de Informații și Securitate. Esaulenco este ambasador și eu cred că este calificat pentru această funcție”, a menționat șefa statului.   

Acum câteva zile, fostul vicepremier Andrei Spânu a declarat într-un interviu că ar fi victima unor cercuri de influență din cadrul structurilor de forță, care ar încerca să-l compromită. El a dat și câteva nume, care ar sta în spatele campaniei declanșate împotriva sa. Este vorba despre Sergiu Mițelescu, de la SIS, Mihail Ivanov, șeful adjunct al Procuratura Anticorupție, fostul director SIS, Alexandru Esaulenco, precum și ofițerul SIS Vitalie Ojog. Ulterior, formațiunea proprezidențială, PAS, din a cărei structuri de conducere face parte și Spânu, i-a luat apărarea și a menționat acesta ar fi supus unor denigrări și falsuri din partea „fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram