Vom zbura, dar nu chiar acum. Premierul Dorin Recean promite să rezolve criza din domeniul aviației civile până în luna iulie

Situația din domeniul aviației civile rămâne incertă deocamdată. Premierul Dorin Recean susține că falimentul Air Moldova a provocat o criză a zborurilor și că în prezent Guvernul caută soluții de alternativă pentru a compensa aceste goluri. În ceea ce privește taxa aeroportuară de 9 euro, șeful executivului spune că, în primă fază, aceasta ar urma să fie redusă, ca ulterior, să fie scoasă cu totul.

Prezent la emisiunea „În PROfunzime”, de la PRO TV, Dorin Recean a recunscut că, în prezent, există mai multe probleme legate de efectuarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar a dat asigurări că Guvernul depune eforturi pentru a le rezolva.

„Trecem prin perioadă de criză, cauzată de faptul că Air Moldova a fost privatizată prin fraudă, după care fraudată, prin acumularea multor datorii neplătite. Și iată Guvernul se ajustează, deja având mai multe curse operate de operatorul din Polonia, avem o creștere a numărului de curse operate de alte companii și eu cred că, în luna iulie, vom elimina toate aceste constrângeri și vom avea curse suficiente pentru a acoperi acest vacuum, pe care l-a creat falimentul Air Moldova”, a declarat șeful cabinetului de miniștri.

Referitor la mult discutata taxă de 9 euro, percepută de la fiecare pasager, premierul a menționat că subiectul va fi discutat peste două săptămâni, în cadrul unei ședințe de Guvern.

„În primul rând, noi trebuie să diminuăm această taxă de 9 euro, care întotdeauna era discutată. În prima etapă o înjumătățim și, după aceasta, o vom scoate. Noi vom anunța acest lucru în ședința de Guvern de peste două săptămâni și atunci vom avea acest lucru pus la punct. Suntem în proces de negocieri cu mai multe companii aeriene, care să vină la noi și să aducă mai multe curse, care să susțină efortul de creștere a companiilor necorupte”, a spus Dorin Recean.

În ultima perioadă, în special, după ce Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului au apărut mai multe probleme legate de efectuarea zborurilor. Inițial, compania Wizz Air s-a retras din Republica Moldova, iar apoi a falimentat principalul operator aerian Air Moldova. Din această cauză, multe zboruri au fost anulate, iar oamenii care au cumpărat bilete au fost nevoiți să caute soluții de alternative, iar mulți nu și-au recuperat încă banii achitați pentru aceste zboruri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *