A început armistițiul de 4 zile în Fâșia Gaza. Zeci de ostatici vor fi eliberați astăzi

O încetare a focului de patru zile în Gaza între Israel și Hamas a început vineri dimineață. Primul grup de ostatici deținuți de Hamas, 13 femei și copii, va fi eliberat după-amiază, la ora locală 16:00.

Ca răspuns, Israelul va elibera „un număr nespecificat de prizonieri palestinieni”. În doar patru zile, Hamas s-a angajat să elibereze 50 de ostatici din cele peste 200 de persoane capturate în timpul atacului din 7 octombrie asupra Israelului. În aceeași perioadă, 150 de prizonieri palestinieni – majoritatea femei și minori – vor fi eliberați.

Conform termenilor acordului, armistițiul poate fi prelungit cu o zi suplimentară pentru fiecare zece ostatici pe care Hamas este de acord să-i elibereze.

Joi seară, ministrul israelian al Apărării a afirmat că războiul va mai continua încă cel puțin două luni, după încetarea temporară a focului, și le-a spus militarilor că au primit „un răgaz să vă organizați, să vă pregătiți, să investigați, să vă aprovizionați cu arme și să vă pregătiți să continuați”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram