Adunarea Populară a Găgăuziei se întrunește în ședință, după descinderile de azi la sediul CEC din Comrat

Adunarea Populară a Găgăuziei se va întruni, în această seară, într-o ședință de urgență, după descinderile de azi ale Centrului Național Anticorupție la sediul Comisiei Electorale Centrale din Comrat.

Amintim că, în această după amiază, CNA a descins, împreună cu procurorii, la sediul CEC din Găgăuzia. Solicitată de ZIUA.md, purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, a confirmat informația și a adăugat că au loc acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor. 

Astăzi, CEC-ul regional s-a întrunit în ședință, în cadrul căreia a confirmat rezultatul final al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Potrivit datelor finale, Eugenia Guțul, candidatul Partidului „ȘOR”, a obținut 52,34% din voturi, iar Grigore Uzun, candidat independent, susținut de PSRM, a obținut 47,66% din sufragii. Formațiunea notează că niciunul dintre candidați și nici observatorii acreditați nu au depus contestații legate de modul de desfășurare a scrutinului.

Anterior, Poliția și CNA au acuzat Partidul „ȘOR” că ar fi mituit alegătorii și și-ar fi finanțat ilegal campania electorală, cerând CEC să excludă candidatul formațiunii din cursa electorală. Organul electoral a refuzat însă să dea curs acestui demers, invocând faptul că probele prezentate de anchetatori nu ar fi suficiente pentru a recurge la o astfel de măsură.

Între timp, mai mulți exponenți ai PAS, inclusiv premierul Dorin Recean, au pus la îndoială corectitudinea scrutinului din Găgăuzia, menționând că acesta nu poate recunoscut atât timp cât nu există o claritate în privința bănuielilor expuse.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram