Aeroportul în care nu mai ai nevoie de pașaport. Tehnologie biometrică și recunoaștere facială

aeroport Singapore

Începând din 2024, aeroportul Changi din Singapore va introduce autorizarea automată a imigrației, care va permite pasagerilor să părăsească orașul-stat fără pașapoarte, folosind doar date biometrice, potrivit CNN.

„Singapore va fi una dintre primele țări din lume care va introduce autorizarea imigrației automată, fără pașapoarte”, a anunțat ministrul Comunicațiilor, Josephine Teo, în timpul unei ședințe parlamentare la care au fost adoptate mai multe modificări ale Legii privind imigrația din țară.

Cu ajutorul biometriei va fi creat un „simbol unic de autentificare” care va fi folosit la diferite puncte de contact automatizate, de la predarea bagajelor la controlul de imigrare și îmbarcare, eliminând necesitatea documentelor de călătorie fizice, cum ar fi cărțile de îmbarcare și pașapoartele.

Tehnologia biometrică, împreună cu software-ul de recunoaștere facială, este deja utilizată într-o oarecare măsură în Aeroportul Changi, pe benzile automate de la punctele de control pentru imigrare. Autoritățile susțin că schimbările viitoare vor reduce nevoia pasagerilor de a-și prezenta în mod repetat documentele de călătorie la punctele de contact și vor permite o procesare mai simplă și mai convenabilă.

Aeroportul Changi proiectează o revenire la nivelurile de dinaintea pandemiei de pasageri și trafic aerian și și-a exprimat speranța că viitorul sistem biometric va ajuta la fluidizarea fluxului de pasageri.

Considerat a fi printre cel mai bune aeroportuti din lume și, de asemenea, unul dintre cele mai aglomerate, Aeroportul Changi din Singapore deservește peste 100 de companii aeriene care zboară către 400 de orașe din aproximativ 100 de țări și teritorii din întreaga lume.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram