Afganistanul a fost lovit de al doilea cutremur puternic în câteva zile

Afganistan cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Rchter a lovit vestul Afganistanului, la doar câteva zile după ce o serie de seisme au provocat moartea a peste 2.400 de oameni. Epicentrul a fost situat la aproximativ 28 de kilometri de Herat, capitala provinciei cu același nume și al doilea oraș ca mărime din Afganistan.

Nu se știe deocamdată nimic despre pagube și posibile victime. Oamenii din zonă nu și-au revenit încă după impactul seismului precedent. Sâmbăta trecută a avut loc un cutremur în aceeași zonă, tot cu magnitudinea de 6,3. Apoi au fost mai multe replici. Se știe că aproape 2.400 de oameni au murit, însă bilanțul ar putea fi mult mai mare.

Biroul guvernatorului Herat a semnalat miercuri „pierderi semnificative” în regiunile învecinate, care au fost grav afectate de cutremurele anterioare. Operațiunea de salvare în regiune se afla încă în plină desfășurare. Potrivit presei internaționale, echipelor de salvatori le este extrem de dificil să ajungă la epicentrul dezastrelor.  De asemenea, există o lipsă de echipamente și multe organizații de ajutor occidentale nu au acces în țară.

Afganistanul este frecvent lovit de cutremure – în special în lanțul muntos Hindu Kush, deoarece se află lângă joncțiunea plăcilor tectonice eurasiatice și indiene.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram