„Air Moldova” lasă toate avioanele la sol! Din doi mai, toate zborurile sunt anulate, iar vânzarea biletelor este oprită 

Compania „Air Moldova” suspendă, începând cu ziua de astăzi, 2 mai, toate zborurile și oprește vânzarea biletelor. Se întâmplă după ce operatorul aerian a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, un plan de acțiuni, care prevede evitarea falimentului, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, mai mulți investitori sunt gata să pompeze în jur de 50 de milioane de dolari, pentru a salva operatorul avia de la faliment. 

„Procedura de restructurare este soluția identificată de companie care ar permite investiții externe. Investitorii sunt gata să investească în Air Moldova în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei  și suplinirea flotei proprii. Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți. Restructurarea accelerată  va permite companiei să  primească aceste investiții strict pentru dezvoltarea companiei, ca ulterior, în timp să fie achitate și datoriile existente. Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță. Odată cu acceptarea de către instanță a cererii de restructurare accelerată, compania Air Moldova va relua operarea zborurilor și comercializarea biletelor”, se arată în comunicatul „Air Moldova”. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *