UPDATE | Alegeri în Găgăuzia. Numărătoarea finală îl dă câștigător în primul tur pe candidatul susținut de Partidul Socialiștilor

Comisia Electorală Centrală din autonomia găgăuză a prezentat datele actualizate, după numărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile de duminică pentru funcția de bașcan. Astfel, pe primul loc, s-a clasat socialistul Grigorii Uzun, cu un scor de 14849 de voturi (26,43%), devansând-o, într-un final, pe contracandidata sa de la Partidul „ȘOR”, Evghenia Guțul, cu doar 36 de voturi. În favoarea celei din urmă s-au pronunțat 14836 de alegători, ceea ce înseamnă 26,41 la sută.

Victor Petrov, candidatul susținut de actualul bașcan, Irina Vlah, s-a clasat pe locul al treilea, cu 16,2 % din voturi. Ceilalți au înregistrat următoarele scoruri: Dmitrii Croitor – 10,4 %, Nicolai Dudoglo – 9%, Sergiu Cimpoeș – 5,7%, Mihail Formuzal – 3,5% și Serghei Cernev – 2,3%. 

Astfel, peste două săptămânii, locuitorii din autonomia găgăuză vor fi chemați din nou la urne, pentru a alege pe unul din cei doi candidați clasați pe primele poziții.

Alegerile regionale din UTA Găgăuzia sunt monitorizate de 75 de observatori internaționali. Peste 100 de mii de buletine de vot au fost tipărite pentru acest scrutin, dintre care majoritatea sunt în limba rusă. Doar câte trei mii sunt în limbile găgăuză și română.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram