Alexandr Kalinin, citat la Procuratură, după ce a anunțat că recrutează moldoveni care să lupte de partea rușilor în Ucraina

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a autosesizat urmare a anunțului liderului „Partidul Regiunilor”, Alexandr Kalinin, despre formarea unui pluton internațional de soldați, care ar urma să lupte în Ucraina și eventual în Moldova, pe viitor.

„Anunțul a fost publicat de agenția de presă din Rusia „Ria Novosti” în data de 1 decembrie 2023. Urmare a acestor declarații, autorul acestora este citat de procurorii PCCOCS pentru audieri, în vederea atribuirii statutului procesual-penal”, transmite PCCOCS într-un comunicat.

În ceea ce privește acțiunile procurorilor vizavi de declarațiile precedente ale acestuia, de propagare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, urmărirea penală continuă pentru adoptarea unei soluții pe dosar.

Săptămâna trecută, președintele Maia Sandu i-a retras cetățenia liderului Partidului Regiunilor Alexandr Kalinin, care „a sprijinit în mod constant acțiuni care atentează la integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și a sprijinit forțele militare ruse, precum și a promovat simbolurile invaziei”.

Alexandr Kalinin a sprijinit deschis invazia Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, el a publicat pe paginile sale de pe rețelele de socializare zeci de video-uri, potrivit cărora, organizează campanii de sprijin pentru militarii ruși și grupările militare pro-ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram