Ambasada Israelului în Moldova, deranjată de declarațiile Marinei Tauber, care a spus că „Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor”

Ambasadorul Israelului în R.Moldova, Joel Lyon, a venit cu un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea după comentariile deputatului Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, care a afirmat că „Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor”. Reprezentantul oficial al Israelului la Chișinău solicită, în acest sens, o reacție din partea autorităților de la Chișinău, scrie deschide.md. 

„Comentariile jignitoare făcute de Marina Tauber, membru al Parlamentului Republicii Moldova și vicepreședinta Partidului „ȘOR” sunt inacceptabile. Folosirea Holocaustului pentru a justifica acuzații false intră sub incidența TheIHRA (Alianța Internațională pentru Comemorarea Holocaustului) a definiției antisemitismului. În calitate de ambasador al Israelului și copil al unui supraviețuitor al Holocaustului condamn aceste comentarii și îndemn Guvernul Republicii Moldova să acționeze împotriva tuturor formelor de denaturare și negare a Holocaustului, mai ales atunci când acestea provin de la reprezentanți ai Parlamentului”, a scris diplomatul pe contul său de Twitter.

Deputatul Marina Tauber a făcut declarația după ce Consiliul European a elaborat documentul prin care propunea ca mai mulți politicieni controversați din Republica Moldova să fie sancționați pentru destabilizarea Republicii Moldova. În listă au fost incluși Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc, Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă condusă de fostul președinte, socialistul Igor Dodon.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram