Andrei Spânu, acuzat de îmbogățire ilicită, acuză, la rândul său, Procuratura și CNA că ar fi în cârdășie cu „hoții și fugarii”

Fostul vicepremier Andrei Spânu, în prezent secretar general al Președinției și membru în Consiliul Suprem de Securitate, spune că procuratura și CNA ar fi la cheremul „hoților și fugarilor”, care ar încerca să-l compromită. În acest fel, el a comentat răspunsul dat de anchetatori deputatului Ilan Șor, în care confirmă că examinează denunțul referitor o posibilă îmbogățire ilicită.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Spânu a ținut să accentueze că ofițerii CNA ar acționa la comanda lui Șor și Plahotniuc.  

„Fugarii și hoții din țară, în cârdășie cu organele de drept ale țării continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept. Pentru mine e clar de ce o fac. Încă din primele zile de guvernare (din vara 2021) am vorbit că persoanele care au lucrat împreună cu regimul Plahotniuc nu trebuie să participe la reformarea justiției, sau la orice alt tip de reformă în țara asta. Am făcut-o și public, dar am făcut-o în mod special în echipa de guvernare”, a scris Spânu în postarea sa.

Acesta mai spune că, din 2021, ar fi fost șantajat și intimidat în repetate rânduri de oamenii din justiție, care ar fi rămas fideli vechiului regim.

„Oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la CNA, la Procuratura Generală, la SIS, oameni care au participat la expulzarea profesorilor turci din țara noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple de acum în colo. Așa nu se mai poate”, se mai spune în postare fostului vicepremier.

În concluzie, el menționează că și-a făcut mereu munca cinstit și că n-are nimic de ascuns, iar „la timpul potrivit, va da nume și prenume”. Amintim că Ilan Șor a făcut public răspunsul CNA prin care este înștiințat că denunțul său, privind tragerea la răspundere penală a fostului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, se află în proces de examinare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *