Angajații „Air Moldova”, mesaj disperat către președintele Maia Sandu: În câteva zile, compania va intra în faliment 

Angajații „Air Moldova” au expediat o scrisoare președintelui Maia Sandu și îi cer să intervină pentru a salva situația critică în care a ajuns compania aeriană. Reprezentanții „Air Moldova” spun că operatorul aerian se află în situație de criză financiară profundă. Potrivit lor, banca cu care lucrează compania a condiționat majorarea sumei de depozit, pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate. Astfel, s-a format un deficit de mijloace bănești necesare pentru activitatea companiei. 

„Acest blocaj abuziv din partea băncii constrânge financiar compania. În prezent, Air Moldova se află în incapacitatea de a achita salariile angajaților pentru lunile februarie, martie și aprilie, serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, deservirea aeronavelor contractate, alimentarea cu combustibil a aeronavelor, precum și achitarea datoriilor față de toți prestatorii de servici. Toate cele enumerate duc la anularea zborurilor în masă și incapacitatea companiei de a-și onora obligațiunile față de pasageri, parteneri și angajați”, se arată în scrisoarea adresată președintelui.  

Reprezentanții „Air Moldova” spun că, în cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente, în mai puțin de câteva zile compania va intra în faliment, 285 de specialiști ai aviației civile vor pierde locurile de muncă, iar peste 70 de mii de pasageri își vor pierde biletele procurate.  

„Rugăm implicarea dumneavoastră pentru a salva compania aeriană Air Moldova de la faliment, prin următoarele acțiuni: deblocarea parțială a depozitului impus de bancă, pentru a putea achita deservirea aeronavelor, fapt care ar opri anularea zborurilor în masă. Deblocarea de către organele de stat a activelor companiei, care pot fi utilizate pentru acoperirea datoriilor companiei. Deblocarea capitalului social al Air Moldova, care ar permite atragerea investitorilor”, se mai arată în petiție. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin