Armata israeliană a început să mute tancuri la granița cu Fâșia Gaza. Netanyahu: Orice membru al Hamas este un om mort

Israel tancuri

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri seara că ţara sa a „trecut la ofensivă”, avertizând că „orice membru al Hamas este un om mort”, notează AFP.

Benjamin Netanyahu şi rivalul său din opoziţie, Benny Gantz, au anunţat că au convenit să creeze un guvern de urgenţă şi un cabinet de război pe durata conflictului, la cinci zile după atacul sângeros şi fără precedent lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva Israelului, potrivit Agerpres.

„Ajutorul vine din toate țările lumii. Am văzut discursul președintelui Biden. Primim suport internațional. Ca urmare a convorbirii cu Biden vom primi ajutor internațional. Am trecut la ofensivă. Fiecare om din Hamas își va vedea sfârșitul, va fi distrus”, a declarat Netanyahu.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a insistat la rândul său că „vom şterge Hamas de pe faţa Pământului”.

Sky News a raportat în acestă dimineață că armata israeliană a început să mute tancuri la granița cu Fâșia Gaza. Se așteaptă ca Israelul să lanseze un asalt terestru asupra regiunii în zilele următoare, deși nu este clar când. Până acum, Israelul a atacat zona cu lovituri aeriene ca răzbunare pentru atacurile grupării militante palestiniene Hamas. Experții sunt de părere că operațiunea terestră este iminentă.

„O a treia invazie terestră ca răspuns la uciderile în masă ale civililor israelieni de către Hamas, care controlează Gaza, este iminentă. Este probabil să fie mai pe scară largă, de lungă durată și mai violentă decât orice sa întâmplat înainte”, scrie The Economist.

Potrivit analiștilor militari, numărul trupelor Forțelelor de Apărare Israeliene a crescut de la 170 la 530 de mii față de săptămâna trecută.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *