Armata ucraineană a eliberat șapte sate, în ultimele zile, de când a început contraofensiva, potrivit Ministerului Apărării de la Kiev

Șapte sate din Ucraina au fost eliberate de sub ocupația rusă, după lansarea contraofensivei. Printre ele se numără localitățile Lobkovo, Levadne şi Novodarivka, din apropiere de Zaporojie, precum şi satul Storojeve, din sudul regiunii Doneţk. Anunțul a fost făcut de Hanna Maliar, adjuncta ministrului ucrainean al Apărării.

„Suprafaţa teritoriului revenit sub controlul nostru se ridică la 90 de kilometri pătraţi”, a subliniat Hanna Maliar, citată de agenția BucPress.

De asemenea, armata ucraineană a înregistrat progrese semnificative și în regiunea orașului Bahmut, potrivit Institute for the Study of War (ISW), un centru de analiză american.

Pe de altă parte, Moscova susține că a respins atacurile ucrainene în regiunea Donețk și în apropierea satului Levadne, în regiune Zaporojie. Ministerul Apărării rus a indicat că trupele ucrainene au înaintat între 250 și 700 de metri în direcția Bahmut.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram