Armenia, înarmată din Occident, donează tehnică militară Ucrainei

Armenia a început să primească arme occidentale și, în schimb, va oferi Ucrainei echipament militar sovietic mai vechi, inclusiv lansatoare de rachete Tochka-U și sisteme de apărare antiaeriană, anunță Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).

Experții militari, care citează mai multe surse rusești, susțin că în spatele acestei rocade ar sta SUA, care par să fi impus această schimbare, transferând armament din arsenalul armatei armene către Ucraina.

Astfel, acțiunea regimului Pașinian este percepută ca extrem de ostilă față de Moscova, notează defenseromania.ro. Există o mare probabilitate ca autoritățile de la Kremlin să adopte măsuri de represalii la nivel diplomatic și în alte domenii împotriva conducerii actuale de la Erevan, punctează sursa citată.

Decizia privind transferul la Kiev a complexelor de rachete Tochka-U ar fi fost luată pe timpul întâlnirii dintre secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, și șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak, de la sfârșitul lunii octombrie.

Numărul exact de complexe Tochka-U ce vor fi transferate în Ucraina nu este, deocamdată, cunoscut, mai scriu jurnaliștii români. În ultima perioadă, au apărut unele informații referitoare la posibilitatea ca Armenia să fi trimis la Kiev mai multe instalații de acest tip, chiar înainte de începerea războiului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram