Asociația „Forța Fermierilor” critică dur reacția Guvernului la protestul agricultorilor: Sunt multe falsuri și informații manipulatorii

Asociația „Forța Fermierilor” își exprimă regretul profund față de reacția oficială a Guvernului în legătură cu protestul agricultorilor. Organizația susține că declarațiile oficiale conțin numeroase falsuri și informații manipulatorii.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Asociației subliniază că sprijinul din partea statului ar trebui să se adreseze nu doar membrilor unei asociații, ci întregii comunități de producători agricoli. Protestul fiind organizat de două organizații de fermieri – Federația Națională a Fermierilor și Asociația Forța Fermierilor.

„Reiterăm că agricultorii în cadrul acestui protest au venit cu mai multe soluții non-financiare pentru salvarea fermierilor din zonele rurale și revendicările noastre nu prevăd majorarea cheltuielilor bugetare. Ne pare rău că Guvernul nu a remarcat că inițial ideea moratoriului țintit a fost propusă de ministerul agriculturii și industriei alimentare, care și a elaborat un proiect de dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale. Ce s-a întămplat pe urmă și de ce s-a răzgândit domnul Bolea, noi nu cunoaștem nici pănă acum”, se mai arată în comunicat.

Asociația subliniază colaborarea strânsă cu Camera de Comerț și Industrie, oferind ghidare fermierilor și prezentând date statistice oficiale care contrazic afirmațiile triumfaliste ale unor demnitari de stat. În acest context, se menționează că niciun aviz oficial nu a fost eliberat pentru confirmarea situației de forță majoră și doar 5 cereri au fost depuse la Camera de Comerț și Industrie.

„Procedura obținerii acestor certificate nu este deloc simplă conform legislației în vigoare, durează în timp, necesită cheltuieli semnificative și nu cuprinde mii de fermieri, care au suferit în urma decalajului enorm între costurile producției și prețurile de comercializare. Dar cel mai grav că în toata perioada examinării cererilor, nu există efect suspensiv la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procesului de insolvabilitate în raport cu fermierii suferiți. Cu alte cuvinte, Camera de Comerț și Industrie fără introducerea unor derogări nici pe departe nu poate înlocui intervenția statului în forma, propusă de fermieri”, se mai precizează în comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram