Bătaie electorală la Costești, Ialoveni. Reprezentantul PAS și candidatul LOC s-au luat la pumni în plină stradă

Campanie electorală cu pumnii în satul Costești din raionul Ialoveni. Un consilier care reprezintă echipa PAS și pe candidatul puterii în localitate s-a luat la bătaie cu actualul primar, care candidează pentru un nou mandat din partea Ligii Orașelor și Comunelor (LOC).

Conflictul a pornit de la niște lucrări de reparație a unui drum, pe care candidatul PAS, Ilie Ionaș, le-a demarat pe cont propriu, fapt care l-a nemulțumit pe primarul degrevat Vasile Borta. Acesta s-a apropiat de șantier și i-ar fi reproșat consilierului PAS, Grigore Meriacre, care coordona lucrările, că acestea se desfășoară fără autorizație din partea primăriei. A urmat o altercație care a trecut rapid la violență fizică.

„Mi-a spus că sunt „un pi***as, tu nu ești om”, stând la volan, în mașină. Eu m-am apropiat mai aproape, am băgat capul în mașină (la ușa de la pasager), l-am întrebat ce a spus, și el m-a lovit. Eu nu m-am așteptat. Eu port ochelari, mi-a spart ochelarii, m-a zgâriat la nas, pe față. (…) Și eu cred că l-am pălit în cap, cap în cap, din reacție, așa cred, nu mai țin minte, că și el a fost la poliție. Și el era însângerat, și eu (…)  Dacă nu era primarul interimar era să fiu bătut mai tare”, a declarat Grigore Meriacre pentru IaloveniOnline. 

Poliția a confirmat incidentul și a anunțat că desfășoară în prezent o anchetă, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Ambele persoane implicate în conflict au fost transportate la Centrul de Medicină Legală pentru a fi supuse unei expertize medico-legale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram