Biserica Greacă acuză Israelul că împiedică accesul în Biserica Sfântului Mormânt, în timpul ceremoniei de întâmpinare a Focului Haric

Autoritățile din Israel limitează accesul creștinilor ortodocși în Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, în sâmbăta de dinaintea Învierii. Anunțul despre „restricțiile autoritare” și „excesive” a fost făcut de Biserica Ortodoxă Greacă, citată de France Presse și preluată de Agerpres.

Mai multe mii de credincioşi participă în fiecare an, în ajunul Paştelui ortodox, la ceremonia Pogorârii Luminii Sfinte în Biserica Sfântului Mormânt, din Oraşul Vechi din Ierusalim.

Potrivit sursei citate, poliţia israeliană a anunţat restricţii pentru această ceremonie religioasă, care va avea loc sâmbătă, limitând la 1800 numărul de credincioşi care pot accede în interiorul sfântului lăcaș.

„Înţelegem sentimentele religioase ale oamenilor care vor să participe la ceremonie. Dar, din păcate, nu toată lumea poate intra în biserică din motive de securitate”, a menționat un reprezentant al poliţiei.

Menționăm că la slujba de la Biserica Sfântului Mormânt va participa și o delegație din partea Patriarhiei Române, care va aduce Lumina Sfântă pentru credincioșii din România, precum și reprezentanți ai clerului Mitropoliei Moldove, care vor aduce Focul Haric la Chișinău, cum se întâmplă în fiecare an.

Până la Slujba de Înviere, Lumina Sfântă va ajunge în toate bisericile din țară și va fi împărțită credincioșilor.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin