Candidatul susținut de Ilan Șor la alegerile din Bălți, Arina Corșicova, a fost exclusă din cursa electorală

Candidatul susținut de Ilan Șor la alegerile din Bălți, Arina Corșicova, a fost exclusă din cursa electorală marți seara. Decizia a fost luată de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale din Bălți, în urma unei sesizări depuse de fostul candidat Nicolae Grigorisin.

Decizia poate fi contestată. Astfel, în turul II, în în locul Arinei Corșicvova ajunge socialistul Maxim Moroșan, care va lupta, alături de Alexandr Petkov de la Partidul Nostru pentru funcția de primar al Bălțiului.

Corșicova s-a clasat pe locul doi în alegerile de duminică. E acumulat 21,52% din sufragii. Deși a fost candidat independent, aceasta a fost susținută de Ilan Șor în alegeri, după ce Victoria Șapa de la Partidul „Șansă” a fost exclusă din cursă vinerea trecută de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Prezentă la Bălți, alături de un grup de protestatari, deputatul Marina Tauber a anunțat că decizie va fi contestată în instanță.

„Vreau să vă spun ca deputat al parlamentului că noi o să depunem plângeri penale la adresa fiecăruia dintre membrii comisiei. Până încă mai au posibilitatea ei pot ieși în fața lumii pentru a recunoaște că lor le-au fost date instrucțiuni pe care să le urmeze”, a declarat Tauber.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram