Cel mai mortal sezon de alpinism din ultimii ani. Nepalul va înăspri condițiile de acordare a permiselor pentru escaladarea Everestului

Autoritățile Nepalului vor să limiteze numărul alpiniștilor care escaladează Everestul, în condițiile în care se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri cu final tragic. Potrivit unui ghid montan, acest sezon de alpinism este unul dintre cele mai mortale din ultimii ani.

Cel puțin 12 alpiniști au murit și cinci sunt dispăruțipe muntele Everest de 8.849 de metri, în timpul sezonului principal de alpinism din acest an care tocmai s-a încheiat, cel mai mortal de când un cutremur a declanșat o avalanșă care a ucis 18 persoane în 2015.

În data de 17 mai 2023, și un alpinist din Republica Moldova a murit în timp ce escalada Muntele Everest. Victor Brînza și-a dat ultima suflare după ce s-a îmbolnăvit la South Col. Alpinistul a făcut parte din expediția condusă de Himalayan Traverse Adventure. Anterior, patru alpiniști Sherpa și un medic american au murit pe Everest.

Nepal a emis un număr record de 478 de permise pentru Everest anul acesta.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram