Centrul Chișinăului, blocat trei zile pentru un eveniment de câteva ore. Circulația în preajma PMAN, sistată de sâmbătă până luni

Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, este restricționat, începând cu această dimineață, în legătură cu Adunarea „Moldova Europeană”, organizată la inițiativa președintelui Maia Sandu, care va avea loc duminică, 21 mai. Potrivit Primăriei Capitalei, circulația va fi sistată până luni.

Pregătirile pentru marele eveniment au început încă de vineri, când în Piața Marii Adunări Naționale a fost montată scena, dar și instalațiile de sunet și lumini. Conform programului anunțat de Guvern, evenimentul va începe la ora 11:00, iar pe scenăr vor urca președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

După adresările către popor și adoptarea unei rezoluții cu genericul „Moldova Europeană”, publicul va avea parte de un concert susținut de Moldova Youth Orchestra, Cristofor Aldea-Teodorovici, Cătălin Josan, Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *