Complexul memorial „Eternitate”, transmis de la Guvern, în gestiunea Primăriei Capitalei! Ceban: Nu înțeleg de ce vor să scape de el

Primăria Capitalei va prelua de la autoritățile centrale gestionarea Complexului memorial „Eternitate”. Despre acest lucru a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, care a mai spus că solicitarea vine din partea Guvernului. Complexul va intra în gestiunea Primăriei din 1 iunie. 

„Deși ca procedură este complicat și de durată, rog colegii să pregătească toate documentele pentru ca Complexul Eternitate de la Pan Halipa să fie preluat de Primăria Chișinău de la 1 iunie, chiar dacă actele nu sunt în regulă. Nu știu care este motivul, doar rog să solicitați ca focul veșnic să rămână și să nu fie deconectat gazul într-o zi. Împreună cu dumneavoastră, dragi colegi, vom avea grijă și de acest parc, nu ne sperie asta, că nu înțeleg de ce vor să scape de el”, a declarat  primarul Chișinăului.

Complexul memorial „Eternitate” este un monument sovietic, construit pe locul a trei cimitire vechi: cel luteran, lipovenesc și ortodox și inaugurat în ziua aniversării a 30 de ani capitularea Germaniei naziste, în 1975.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram