Consiliului Suprem de Apărare de la București: După Ucraina, Republica Moldova este cea mai supusă agresiunii și presiunii Rusiei

După Ucraina, Republica Moldova este cea mai supusă agresiunii și presiunii Rusiei, iar România va continua să sprijine țara noastră, pentru a face față provocărilor. Decizia aparține Consiliului Suprem de Apărare al României (CSAT), care s-a întrunit astăzi la București. 

„Membrii Consiliului au stabilit că efortul țării noastre trebuie să continue să fie unul cuprinzător, care să asigure sprijinul necesar și pentru ceilalți parteneri vulnerabili din regiune. Este vorba, în primul rând, despre Republica Moldova, care, după Ucraina, este cea mai expusă agresiunilor și presiunilor ruse. De la declanșarea războiului de la granițele noastre, Republica Moldova este supusă unor presiuni pe multiple planuri, cu scopul de a diminua susținerea exprimată de cetățenii săi pentru un curs pro-european ferm, pentru reforme, pentru democrație și prosperitate”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale a României. 

Membrii CSAT au discutat și despre faptul că Republica Moldova este ținta unor acțiuni hibride de destabilizare, de o intensitate și o complexitate fără precedent. 

„Membrii Consiliului au accentuat, în reuniunea de astăzi, modul profesionist, democratic și responsabil în care aceste acțiuni au fost gestionate de autoritățile de la Chișinău. În acest context, au fost analizate modalitățile optime de continuare a unei susțineri hotărâte de către România a eforturilor Republicii Moldova de consolidare a rezilienței sale. Membrii Consiliului au pus accent pe nevoia de adaptare la evoluțiile regionale și de întărire pe mai departe a demersurilor de sprijin în plan european și internațional, în beneficiul Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul Președinției României. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram