Contraofensiva ucraineană va începe în cel mult o lună și jumătate, cu 60 de mii de militari 

Peste 60 de mii de militari ucraineni, susținuți de batalioane de tancuri, menite să asigure o lovitură de berbec asupra armatei ruse, vor începe în patru sau cel mult șase săptămâni ofensiva despre care se vorbește de câteva luni. Opinia a fost exprimată de către expertul militar român Ion Petrescu, citat de defenseromania.ro. 

Astfel, armata ucraineană a pregătit două corpuri de armată, cu circa 60.000 de militari, care ar putea declanșa o contraofensivă peste o lună, o lună și jumătate, cu sprijinul batalioanelor de tancuri create după dotarea lor cu blindate de tipul Leopard 2, trimise de diferite state NATO.

La rândul său, șeful companiei de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin susţine că Ucraina a convocat peste 200.000 de militari pentru contraofensiva sa. 

„Chiar dacă evaluările diferă – cea germană fiind minimală, iar cea rusă fiind exagerată – vom asista, în perioada următoare, la un efort major al armatei ucrainene de a elibera o parte din teritoriile ocupate de forța expediționară rusă, care mizează pe superioritatea numerică, în timp ce Kievul pune accentul pe instruirea militarilor săi și dotarea cu tehnică de luptă modernă”, a conchis Ion Petrescu, citat de  defenseromania.ro. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *