Criză de combustibil în Rusia. Moscova introduce restricții temporare la exportul de benzină și motorină

benzină Rusia

Guvernul rus a introdus joi restricții la exportul de benzină și motorină în fața creșterii prețurilor, într-un moment în care inflația „devorează” veniturile rușilor deja afectați de sancțiuni.

„Restricţiile temporare vor ajuta la saturarea pieţei combustibililor şi la reducerea preţurilor pentru consumatori”, au anunţat autorităţile ruse.

Prețurile benzinei în Rusia au atins un nivel record săptămâna trecută, în urma scăderii rublei, a creșterii prețurilor la petrol la nivel mondial și a lucrărilor de reparații la rafinăriile de petrol care limitează aprovizionarea, scrie Le Monde.

„Anterior, pentru stabilizarea situaţiei pe piaţa combustibililor, Guvernul a majorat volumele de benzină şi motorină care pot fi vândute. A fost instituită monitorizarea zilnică a achiziţiilor pentru necesităţile din agricultură, care va determina ajustări prompte ale volumelor”, a indicat Guvernul de la Moscova.

Potrivit experților, exporturile “gri” neautorizate de carburanţi, au jucat și ele un rol în acest sens. În acest context, ministerul Energiei din Rusia a anunțat că a prezentat cabinetului de miniștri și administrației prezidențiale un proiect conform căruia dreptul de a exporta produse petroliere va fi rezervat exclusiv producătorilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram