Detalii despre noul președinte al Curții Constituționale! Nicolae Roșca este fostul avocat al Maiei Sandu și are legături strânse cu PAS 

Curtea Constituțională (CC) are, de astăzi, un nou președinte. Este vorba de actualul membru al CC, Nicolae Roșca, acesta fiind ales, prin vot secret, de către ceilalți membri ai Înaltei Curți. 

Nicolae Roșca nu este un nume nou în politica și justiția din Republica Moldova. El este jurist, avocat, profesor universitar, deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar. A fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor și membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție. 

Roșca a fost numit judecător al Curții Constituționale în 2019. Însă până atunci nu a stat departe nici de politică, având legături strânse cu actualul partid de guvernare – PAS. Astfel, noul președinte al Curții a fost ales, în 2016, membru al Biroului Permanent al PAS. În februarie 2019, Roșca a candidat pe lista ACUM la alegerile parlamentare. 

De asemenea, în perioada 2017-2019, Nicolae Roșca a fost avocatul actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, pe atunci unul dintre liderii opoziției și președinte PAS. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *