Dezbateri pe tema problemelor din domeniul educației. Profesorii moldoveni cer salarii mai mari și o lege antiviolență

Profesorii din Moldova cer o Lege anti violență și salarii mai mari. Despre nemulțumirea cadrelor didactice anunță administrația Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, din Capitală, care organizează miercuri, 29 noiembrie curent, o masă rotundă cu mai mulți profesori, dar și cu conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei.

„Între ora 08:45 – 09:00, în Sala mare de festivități, în timpul pauzei, toți angajații și organele abilitate își vor exprima poziție cu referire la problemele stringente din domeniu și anume: necesitatea unor creșteri a veniturilor angajaților și necesitatea elaborării unor măsuri de protecție, inclusiv a cadrelor didactice, față de violența din școală etc.”, se spune în invitație, citată de Realitatea Live.

În cadrul acțiunii de sensibilizare, participanții avea ocazia să interacționeze direct cu cadrele didactice, reprezentanții sindicatelor de resort, care vor transmite mesaje de chemare la solidaritate întru soluționarea problemelor din sistemul educațional, potrivit invitației expediate instituțiilor mass-media.

Discuțiile vor fi transmise în direct pe Rlive.md și RLIVE TV.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram