Discuții în format redus. Maia Sandu a convocat câteva partide extraparlamentare, pentru a discuta despre adunarea din 21 mai

Liderii câtorva partide extraparlamentare s-au întâlnit astăzi cu președintele Maia Sandu, pentru a discuta despre adunarea națională „Moldova Europeană”, care va avea loc în 21 mai. În cadrul întrevederii, șefa statului a subliniat că evenimentul e unul apartinic și a îndemnat forțele proeuropene să se alăture.

Într-un comunicat de presă, se menționează că unul dintre subiectele întrevederii a fost necesitatea unificării eforturilor din partea forțelor politice proeuropene pentru ca Republica Moldova să devină stat membru al UE cu drepturi depline.

Șefa statului a subliniat că locul nostru este în familia europeană și că depinde de toate partidele proeuropene ca aderarea la UE să devină un proiect de țară, susținut de către toți cetățenii noștri.

Cu toate acestea, din motive încă neclare, de la discuții au lipsit mai multe formațiuni politice care au salutat anterior inițiativa și s-au oferit să participe nemijlocit la organizare și mobilizare, cum ar fi PLDM, PSDE sau MAN. În imaginile publicate de Președinție apar doar Vasile Costiuc, Dorin Chirtoacă, Dragoș Galbur, Ștefan Gligor, Igor Munteanu, Ruslan Codreanu și alți câțiva lideri de partide mai puțin cunoscute.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *