Două avioane rusești, interceptate de piloții militari români ai detașamentului „Carpathian Vipers“

Piloții români din cadrul detașamentului  „Carpathian Vipers” (Viperele Carpatine, n.r.) au interceptat două avioane rusești aproape de spațiul aerian NATO, informează Forțele Aeriene Române, într-o postare pe pagina de Facebook.

Intervenția piloților militari români a avut loc vineri, 7 aprilie. Astfel, la numai șase zile de la preluarea misiunii de Poliție Aeriană sub comandă NATO în Țările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania.

După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse. Acestea au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței.

„Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice, confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului „Carpathian Vipers” și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO, a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *