Drumurile morții! 33 de oameni au murit, iar peste 450 au fost răniți în accidente rutiere, în primele trei luni ale anului

Aproape 500 de oameni au avut de suferit în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile din țară, doar în primul trimestru al anului 2023. Datele au fost publicate de Biroul Național de Statistică (BNS). 

Astfel, potrivit statisticii oficiale, 454 dintre persoanele implicate în accidente au fost rănite, iar 33 de oameni au murit. Din numărul total de traumatizați, 78 au fost copii, mai anunță BNS. 

Unul dintre cele mai grave și de rezonanță accidente rutiere, produse în perioada la care a făcut referință BNS, s-a produs în 25 martie. O copilă în vârstă de 12 ani a fost strivită de un troleibuz, în sectorul Ciocana al Capitalei, în timp ce traversa strada pe zebră. În urma impactului, fata a murit pe loc. 

Un alt accident cumplit s-a produs pe viaductul de la Botanica, în noaptea de 5 spre 6 februarie. O tânără de 25 de ani a rămas fără picioare, după ce o mașină a intrat în ea. În acea noapte, medicii i-au amputat ambele picioarele, însă, din fericire, au reușit să-i salveze viața. 

De asemenea, în 21 februarie, doi tineri cicliști, ambii de 12 ani, au fost secerați pe șosea, la Stăuceni, de o mașină care conducea cu viteză. La trei zile după accident, unul dintre cei doi biciclişti, în vârstă de 12 ani, a murit la spital. Prietenul său a scăpat viu, însă va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *