Emmanuel Macron, la Beijing: China joacă un rol major în asigurarea păcii în Ucraina

„China joacă un rol major în asigurarea păcii în Ucraina”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială la Beijing, unde urmează să aibă o întrevedere cu omologul său chinez, Xi Jinping, anunță France Presse.

“China chiar a propus un plan de pace. Este vorba de voinţa de a avea o responsabilitate şi de a încerca să construiască o cale spre pace. Acest război, pe care în mai multe rânduri l-am calificat drept imperialist, colonial, a încălcat de fapt mai multe principii de bază ale Cartei Naţiunilor Unite, pe care noi, ca doi membri ai Consiliului de Securitate, trebuie să le apărăm în mod hotărât”, a declarat Emmanuel Macron. 

Înainte de a decola spre Beijing, Emmanuel Macron a avut o convorbire la telefon cu omologul său american Joe Biden, evocând o „voinţă comună” de a angaja China să accelereze sfârşitul războiului în Ucraina şi să participe la construirea unei păci durabile în regiune”, a anunțat preşedinția franceză, citată de Agerpres. Vizita președintelui francez în China va dura trei zile. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *