Erdogan se oferă să medieze în conflictul israeliano-palestinian: Nu va exista pace fără o Palestină independentă şi suverană

Erdogan

Turcia este pregătită să acţioneze ca mediator pentru a pune capăt conflictului dintre Israel şi Palestina dacă cele două părţi fac o astfel de propunere, a declarat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan într-o conferinţă de presă după o reuniune a cabinetului la Ankara.

„Credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestină independentă şi suverană”, a declarat oficialul.

Preşedintele Erdogan a cerut Israelului să nu mai bombardeze pământurile palestiniene, iar palestinienilor să înceteze hărţuirea aşezărilor civile israeliene și a declarat că Turcia face pregătirile necesare pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza.

Sâmbătă, organizația teroristă palestiniană Hamas a declanșat un atac cu mii de rachete asupra Israelului. De asemenea, teroriștii au atacat teritoriul țării pe uscat, pe mare și din aer. 

Ca răspuns, Israelul a lansat numeroase lovituri asupra țintelor Hamas, depozite de armament, puncte de producție și centre de comandă din Fâșia Gaza. Până acum, de ambele părți s-au înregistrat peste 1.200 de morți şi 4.500 de răniţi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram