Evghenia Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” la alegerile din Găgăuzia, la un pas de a fi scoasă din cursa electorală

Poliția a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia, despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, anunță Ministerul de Interne. Prin urmare, aceasta este la un pas de a fi exclusă din cursa electorală, exact cum s-a întâmplat în cazul Marinei Tauber, la alegerile repetate din Bălți, în 2021.

După cum s-a anunțat și anterior, printre acțiunile expuse în sesizare se numără o pretinsă corupere a alegătorilor, transportarea organizată contra plată a cetățenilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat.

Deocamdată, CEC nu a anunțat când va examina sesizarea și nici nu s-a expus asupra abaterilor enunțate de poliție. Acest lucru ar urma să se producă însă în termeni restrânși, întrucât cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc duminică, 14 mai.

Amintim că, după primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, desfășurat în data de 30 mai, pe primul loc s-a clasat Evghenia Guțul, candidatul Partidului „ȘOR”, care l-a devansat cu doar câteva zeci de voturi pe socialistul Grigorii Uzun, cu care ar urma să se confrunte în turul doi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin