Fostul ministru de Interne va avea o nouă funcție. Revenco ar putea ajunge director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Revenco

Șeful statului a înaintat candidatura fostului ministru de Interne, Ana Revenco, la funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

Propunerea a fost făcută într-o scrisoare adresată Parlamentului, semnată de Maia Sandu, se arată într-un comunicat al Președinției. În perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministru de Interne.

Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii iulie proiectul de lege de creare a autorității publice, inițitivă legislativă a președintelui Maia Sandu.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în „lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine”, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale, potrivit proiectului de lege.

Anterior, Maia Sandu a propus crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit generic „Patriot. Proiectul șefului statului a fost însă criticat de politicieni și de societatea civilă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *