FOTO | Au fost sfințite crucile care vor fi așezate pe acoperișul noii biserici a Mitropoliei Basarabiei, din satul Ghioltosu, Cantemir

Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin, a oficiat slujba de sfințire pentru cele 6 cruci, care urmează a fi montate pe acoperișul bisericii din satul Ghioltosu, raionul Cantemir, închinată Sfinților Părinți Ioachim și Ana și Sfântului Cuvios Irodion de la Laici.

Înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei a rememorat momentele de la începerea lucrărilor de construcție ale bisericii, începute în urmă cu doi ani și a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța duhovnicească a Sfintei Cruci.

„Crucea este altar de jertfă pentru că pe ea s-a răstignit Domnul Hristos. Crucea a fost prefigurată în Vechiul Testament prin crucea care a înălțat-o Moise în pustie și pe care era un șarpe de aramă, iar cei care erau mușcați de șerpii veninoși privind spre ea, nu mureau, iar mai târziu, Sfântul Apostol Pavel ne arată că pentru cei ce cred, Crucea este puterea lui Dumnezeu, iar pentru cei necredincioși Crucea este nebunie. Crucea fiind semnul împărăției cerurilor”, a spus Episcopul Veniamin.

De asemenea, el a mulțumit tuturor credincioșilor care susțin lucrările de construcție ale bisericii și sunt aproape de preotul lor paroh, Petru Andon, care se remarcă prin stăruință și devotament. La final, a oferit iconițe și dulciuri copiilor prezenți, iar pentru binefăcători și grupele grădiniței din localitate câte o icoană cu Maica Domnului și Sfântul Ștefan cel Mare.

Ulterior, Episcopul Veniamin a vizitat șantierele din Protopopiatul Cantemirului și Tigheciului, de la Mănăstirea Eroilor din satul Stoianovca, Parohia Gotești și filia Constantinești.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin