Franţa a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Siriei, Bashar al-Assad, în legătură cu atacurile cu arme chimice comise de regimul său

Justiţia franceză a emis un mandat internaţional de arestare împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acuzat de complicitate la crime împotriva umanităţii pentru atacurile cu arme chimice comise în vara anului 2013 în Siria, informează AFP, citat de Agerpres.

O sursă judiciară a confirmat emiterea a patru mandate de arestare pentru complicitate la crime împotriva umanităţii şi pentru complicitate la crime de război pentru atacuri cu gaz sarin, care au făcut peste 1.000 de morţi în 21 august 2013 în Ghouta de Est, potrivit serviciilor de informaţii americane.

Aceste mandate îl vizează şi pe fratele lui Bashar al-Assad, Maher, şeful de facto al Diviziei a patra, unitatea de elită a armatei siriene, precum şi pe doi generali. Regimul sirian este vizat de numeroase acţiuni în justiţie în Europa, în special în Germania. Declanşat în 2011, conflictul din Siria a făcut până acum peste jumătate de milion de morţi. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram