Gazul nu se mai ieftinește, dar vom avea, în schimb, stabilitate, promite ministrul Energiei, Victor Parlicov

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține că, în prezent, nu există premise pentru o reducere a tarifelor pentru gazele naturale. Asta chiar dacă, în septembrie anunța că, în sezonul actualul sezon de încălzire, moldovenii vor achita prețuri mai mici decât în prezent.

„În ultimele două săptămâni, pe bursele internaționale este un fel de panică inclusiv în legătură cu războiul din Israel și Palestina, dar și din cauză că nu este un moment foarte benefic, foarte propice pentru a face stocuri de gaze. Deci Energocom va livra gaze naturale cu aproximativ 600 de dolari. Noi suntem siguri că acest preț se va putea menține pe toată iarna, iar tarifele, chiar dacă nu vor putea scădea semnificativ, vor rămâne stabile indiferent de ce se va întâmpla la bursele internaționale”, a declarat Victor Parlicov la Radio Moldova.

Partea bună însă, în opinia ministrului Energiei, este că tariful pentru gazele naturale va rămâne constant iarna viitoare, indiferent de fluctuațiile de pe piața internațională. Asta deoarece Republica Moldova ar deține rezerve de peste 650 de milioane de metri cubi de gaze naturale, cantitate care se ar urma să acopere întreg necesarul de consum până în luna februarie.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *