Grosu spune că Starea de urgență nu va mai fi prelungită, însă autoritățile caută soluții cum să țină închise televiziunile interzise de CSE

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că Starea de urgență nu va mai fi prelungită, însă a adăugat că Parlamentul și Guvernul caută soluții cum să țină închise televiziunile interzise de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Șeful legislativului a mai spus, în cadrul emisiuni „În Profunzime” de la Pro TV, că deja sunt soluții legale pentru mai multe decizii CSE, inclusiv pentru închiderea celor 12 posturi TV și scoaterea în afara legii a unor partide finanțate de grupări criminale. 

„Există și o oboseală de a elabora instrumente legale care să ne permită să luăm decizii la fel de promte, dar având acoperirea legală. Vom modifica legislația, dar până atunci la Comsia de la Veneția va avea loc ședința publică la care vor participa și colegii din Parlement la care Comisia de la Veneția se va expune pe modificările la Codul electoral, inclusiv din perspectiva scoterii din cursă a unor grupări criminale”, a declarat Igor Grosu, citat de radiomoldova.md.  

Ultima dată, Starea de Urgență a fost prelungită cu 30 de zile, în data de 23 noiembrie, după ce a fost instituită în data de 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului, pentru a permite luarea deciziilor prompte și gestionarea eficientă a riscurilor și amenințărilor care pot afecta Republica Moldova, odată cu începerea războiului în Ucraina.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram