Guvernul a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea la Uniunea Europeană

Cabinetul de miniștri a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027. Documentul strategic de aliniere a legislației naționale la acquis-ul Uniunii Europene este structurat în conformitate cu cele 33 de capitole și conține 7 compartimente, care includ măsurile de implementare ale acțiunilor prevăzute, instituțiile responsabile, termenii de realizare și sursele de acoperire a cheltuielilor planificate, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

„Obiectivul nostru național este pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, până în anul 2030. De acum înainte, Planul reprezintă fundamentul nostru pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul acestuia, ne angajăm să adaptăm și să integrăm legislația europeană în cadrul legislației noastre naționale”, a menționat viceprim-ministrul Nicu Popescu, în cadrul ședinței Guvernului. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va asigura coordonarea generală a procesului de implementare a Planului, inclusiv după fiecare Raport de Extindere al UE.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram