Guvernul României a donat 800 de mii de euro pentru reparația liceului „Mihai Eminescu” din Comrat

Guvernul României a oferit o finanțare în valoare de 800 de mii de euro pentru reparația liceului de limbă română „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, UTA Găgăuzia. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Ţurcanu, care a participat la festivitatea de începere a anului nou școlar la liceul din Comrat.  

„Acești tineri au ales să studieze în limba română, care îi ancorează și mai profund în familia europeană. Am constatat cu mare plăcere faptul că aproape 500 din elevii liceului provin din familii găgăuze care au înțeles că viitorul lor este în limba română, în Europa”, a scris ambasadorul pe Facebook. 

Cristian-Leon Ţurcanu a mai scris că România va continua să susțină sistemul educațional din Republica Moldova prin asistență directă, schimburi de experiență, burse și tabere pentru tinerii care studiază în limba română.

„Cu sprijin de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova am oferit cadou bibliotecii liceului de limba română din Comrat, cărți valoroase pentru completarea fondului existent de carte românească. Am toată încrederea că lucrările la noul bloc al liceului, construit cu susținerea financiară generoasă – aproape 800.000 de euro – de la Guvernul României , vor fi finalizate în cel mai scurt timp cu alocarea de către autoritățile de la Chișinău a restului fondurilor necesare”, a mai scris ambasadorul pe pagina sa de facebook.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram