Hamas anunță „încheierea unui acord de armistiţiu” pentru predarea ostaticilor din Gaza. Casa Albă: Suntem acum mai aproape de un acord decât oricând

Hamas a anunţat marţi că se apropie de „încheierea unui acord de armistiţiu” în Fâşia Gaza, a declarat liderul mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, transmite AFP.

„Mişcarea (Hamas) le-a dat răspunsul său fraţilor din Qatar şi mediatorilor. Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, a spus Haniyeh, citat într-un scurt mesaj pe contul Telegram al mişcării palestiniene.

Și Casa Albă a anunțat că încheierea unui acord pentru predarea ostaticilor din Gaza este acum „mai aproape decât în oricare alt moment anterior”.

„Președintele Biden și echipa sa depun eforturi considerabile pentru a recupera ostaticilor, pentru a-i elibera, inclusiv pe copiii mici și, desigur, pe cetățenii americani. Credem că ne aflăm într-un stadiu mai avansat acum decât oricând. Suntem optimiști, dar trebuie să subliniem că munca nu s-a încheiat încă și vom continua să o ducem la bun sfârșit până când totul va fi complet rezolvat” a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, conform Times of Israel.

Cu toate acestea, el a refuzat să ofere detalii suplimentare privind acest proces. Președintele SUA, Joe Biden, a susținut și el marți că crede că „un acord este mai aproape acum decât a fost posibil anterior”.

Potrivit presei palestiniene , cu o zi înainte, un atac aerian israelian asupra taberei de refugiați Nuseirat din Gaza a ucis cel puțin 17 persoane. În total, Hamas raportează că peste 13 mii de palestinieni au fost uciși de la începutul războiului, inclusiv peste 5,5 mii de copii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram