Hamas susține că șapte ostatici au fost uciși în atacul asupra taberei de refugiați de la Jabalia

Jabalia

Hamas a afirmat că șapte ostatici au fost uciși marți într-un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiați din nordul Gaza, transmite Sky News. Gruparea militantă a declarat că trei dintre ostatici erau străini.

„Brigăzile Al-Qassam anunță uciderea a șapte dintre deținuții săi civili în masacrul de la Jabalia de ieri, inclusiv a trei deținători de pașapoarte străine”, a transmis Hamas pe Telegram.

Armata israeliană (IDF) a confirmat că avioanele sale de luptă au bombardat marți tabăra de refugiați, afirmând că în operațiune a fost ucis un comandant cheie al Hamas responsabil pentru atacul din 7 octombrie.

Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au emis toate declarații la scurt timp în care au condamnat în „cei mai puternici termeni” Israelul pentru „țintirea inumană a taberei Jabalia”. Oficialii palestinieni din domeniul sănătății au anunțat că sute de oameni au fost uciși și răniți în urma atacului.

Marți, IDF a declarat că numărul de ostatici despre care se crede că ar fi ţinuţi de Hamas în Gaza este de până la 240. Până acum Hamas a eliberat 3 dintre aceștia și a declarat că va elibera „în următoarele zile” ostaticii străini.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram