Igor Dodon pleacă în România să-și ducă fiul mai mic la tratament. CSJ a acceptat cererea avocaților!

Curtea Supremă de Justiției au admis solicitarea avocaților fostului președinte Igor Dodon, vizat în mai multe dosare de corupție, de a-l însoți pe fiul său mai mic la tratament în România. Solicitarea avocaților a fost susținută de procurorul Vitalie Codreanu, însă a fost respinsă de procurorul Petru Iarmaliuc, care a cerut audierea în instanță a medicului care a semnat recomandarea. Potrivit lui Iarmaliuc, fiul lui Dodon ar putea pleca în România însoțit de o altă persoană, în baza unei procuri. 

CSJ i-a prelungit cu 60 de zile, în data de 6 ianuarie, interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. 

Igor Dodon a fost reținut în data de 24 mai 2022, după ce procurorii anticorupție au efectuat percheziții la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui. La scurt timp, fostul șef de stat a fost plasat în arest la domiciliu, unde a stat până în 18 noiembrie, fiind plasat ulterior sub control judiciar. 

În așa-numitul dosar „Sacoșa”, fostul președinte al R. Moldova este învinuit că a pretins aproape un milion de dolari de la Vladimir Plahotniuc pentru finanțarea PSRM, iar în dosarul „Energocom”, fostul șef de stat este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin