Igor Grosu: În această săptămână, Parlamentul va debloca activitatea Consiliului Superior al Magistraturii

În această săptămână, Parlamentul va debloca activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul unui briefing la Parlament. Potrivit lui, va fi votată noua componență a CSM din rândul non-judecătorilor, care au trecut evaluarea externă. 

„Din momentul adoptării hotărârii Parlamentului cu privire la numirea lor, CSM-ul va deveni funcțional. Chiar și în componență redusă, acesta va purcede la deblocarea anumitor procese, de exemplu, anunțarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător la Curtea Supremă de Justiție”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că Adunarea Generală a Judecătorilor nu reușit să aleagă noua componență a CSM, așa cum a decis comisia preveting. Magistrații s-au arătat nemulțumiți atât de faptul că au fost lipsiți practic de dreptul de a alege, fiindu-le impuse candidaturile selectate de actuala guvernare, dar și de ultimele modificări în legislație, pe care le califică drept o imixtiune gravă în justiție.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *