În Republica Moldova au fost inaugurate patru platforme pentru elicopterele SMURD

În Republica Moldova au fost inaugurate patru platforme de aterizare-decolare pentru elicoptere în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Platformele au fost construite în cadrul  Proiectului transfrontalier România – Republica Moldova „Îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)”.

Acestea sunt amplasate în municipiul Chișinău pe str. Nicolae Testemițeanu nr.29 lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și pe str. Poamei nr.21 lângă Instituția Medico-Sanitară Publică „Institutul Mamei și Copilului”. În municipiul Bălți, satul Corlăteni, raionul Rîșcani lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul municipal Bălți și în municipiul Cahul lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul municipal Cahul.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea siguranței și protecției populației prin îmbunătățirea pregătirii și menținerea capacității de intervenție a serviciilor de urgență profesioniste (inclusiv SMURD), în zona transfrontalieră”, transmite IGSU într-un comunicat.

Cele patru Platforme de aterizare-decolare a elicopterelor sunt construite de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al RM în cadrul proiectului SMURD-2, în imediata apropiere a spitalelor teritoriale, crescând astfel capacitatea operațională de a acorda îngrijiri medicale unui spectru larg de victime.

„Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, sprijin pentru activități comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale și antropice, precum și acțiuni comune în timpul situațiilor de urgență.”

Bugetul total al proiectului este în valoare de 10.026.409,71 Euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) 6.428.000,00 Euro.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram