Institutul Cultural Român invită: „Cei cu inima română!”, spectacol aniversar, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și TVR Moldova, organizează un spectacol extraordinar dedicat celei de a 20-a aniversări de la fondarea Institutului Cultural Român și celor 13 ani de la înființarea reprezentanței sale de la Chișinău. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, ora 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Spectacolul își propune de omagieze unitatea culturii române și va avea o distribuție extraordinară: apreciații tenori din România – Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei și cunoscutele soprane din Republica Moldova – Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii și Anastasia Cușnir, acompaniați de Orchestra Simfonică și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La pupitru dirijoral va fi maestrul Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București.

Înființat în 2003, Institutul Cultural Român are drept scop principal creșterea vizibilității culturii române în lume, în principal prin derularea de proiecte culturale în care sunt implicați artiști, autori și operatori culturali români. Instituția se adresează, în special, publicului din străinătate și reprezintă o rețea în mai multe capitale și orașe importante din lume: Beijing, Berlin, Bruxelles, Budapesta (cu filiala Seghedin), Chișinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varșovia, Veneția și Viena.

Rolul ICR este și de a stabili parteneriate cu numeroase instituții străine și să dezvolte proiecte comune, unele dintre acestea în rețeaua EUNIC. În plus, încurajează exportul de produse culturale românești, prin susținerea participării creatorilor români la festivaluri internaționale.

În Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” are misiunea de sincronizăre a procesului de dezvoltare a culturii române, de valorificare plenară a patrimoniului cultural românesc și de apropiere firească și la toate nivelurile a oamenilor de cultură de pe ambele maluri ale Prutului, în vederea realizării unor proiecte și deziderate comune.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *