Kadîrov, la raport în fața lui Putin: Ordinele vor fi îndeplinite „sută la sută”

Putin-Kadîrov

Președintele rus Vladimir Putin a purtat astăzi discuții cu comandantul cecen Ramzan Kadîrov. În ultimle zile, canalele ucrainene de Telegram au vehiculat zvonul că liderul cecen este grav bolnav sau chiar mort.

Într-un scurt video postat de Ria Novosti, Putin i-a mulțumit lui Kadîrov și echipei sale „pentru contribuția lor la dezvoltarea regiunii”. Președintele rus a declarat că Cecenia „are o sarcină și o agendă foarte serioasă”.

Putin a mai adăugat că este mulțumit de „coordonarea excelentă” a luptătorilor ceceni din prima linie a frontului din Ucraina. Kadîrov l-a asigurat la rândul său pe Putin că ordinele care i-au fost date vor fi îndeplinite „sută la sută”.

„Dacă nu vă vom executa ordinele, nu vom rămâne în viață”, a declarat liderul cecen.

Întâlnirea a avut loc la doar câteva zile după ce liderul cecen a publicat un clip video în care fiul său de 15 ani bate un prizonier suspectat că a ars Coranul. Kadîrov a scris că este „mândru” de acțiunile copilului său.

Kadîrov, în vârstă de 46 de ani, a devenit subiectul mai multor speculații, în contextul unor zvonuri care au circulat în această luna că ar fi decedat sau ar fi în comă. Săptămâna trecută, el a publicat un mesaj pe Telegram în care spunea că se simte bine și că motivul pentru care s-a deplasat la un spital din Moscova a fost să viziteze un unchi bolnav.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram