La Tiraspol ba, la Chișinău da. Transnistrenii nu vor avea marșuri de 9 mai, spre deosebire de moldovenii din dreapta Nistrului

Regimul separatist de la Tiraspol nu va organiza, în acest an, paradă de 9 mai și așa-numitul „marș al regimentului nemuritor”, de inspirație rusească. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina liderului transnistrean Vadim Krasnoselski.

La fel ca și anul trecut, reprezentanții administrației separatiste se vor limita doar la depuneri de flori și manifestări culturale, prilejuite de așa-numita zi a victoriei.

Spre deosebire de Tiraspol, la Chișinău, 9 mai va fi sărbătorit cu mult mai mare fast, de către socialiștii lui Igor Dodon și adepții Partidului ȘOR. Cele două formațiuni și-au chemat simpatizanții să li se alăture la un marș de proporții, pe care îl vor organiza în centrul capitalei.

De asemenea, mai mulți activiști proruși au anunțat că vor desfășura o panglică gigantică „Sfântul Gheorghe”, simbolul central al agresiunii militare rusești în Ucraina, după ce Curtea Constituțională a anulat decizia privind interzicerea acestor însemne în Republica Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin